Op 3 december verhuist ons kantoor in Asten naar Someren, Witvrouwenbergweg 15A, 5711 CN Someren.

RSW breidt uit met Financiële Planning en Estate Planning

25 november 2020

Om klanten een zo volledig mogelijk scala aan diensten te kunnen bieden, kun je bij RSW, Accorde en Joosten-Manders tegenwoordig ook aankloppen voor het plannen van je nalatenschap en het smeden van een financieel plan. Aafje van de Waterbeemd is de bevlogen adviseur die met je om de tafel gaat voor een sterk staaltje Estate Planning en Financiële Planning.

Nieuwe functie

“Sinds 1 november 2020 versterk ik het team Fiscaal van RSW als Estate Planner en Financieel Planner,” vertelt Aafje van de Waterbeemd. Ik vervul hiermee een nieuwe functie binnen de organisatie. Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij mij terecht.” Frans Razenberg, directeur bij RSW geeft aan: “We zagen een toenemende behoefte bij onze klanten op het gebied van Estate Planning en Financiële Planning. Aafje is als zeer ervaren professional een aanwinst voor het team Fiscaal. Ze is lange tijd bij ABAB in Helmond werkzaam geweest in een soortgelijke functie. Hierdoor is Aafje goed bekend binnen de regionale markt.”

Estate Planning 

Aafje: “Bij Estate Planning help ik klanten ondermeer het vermogen van de ene generatie zo fiscaal vriendelijk mogelijk over te dragen naar de volgende generatie. Daarnaast help ik mensen de juiste beslissingen te nemen in de toekomstige verdeling van hun nalatenschap, zodat nabestaanden zonder zorgen achterblijven. Bij Estate Planning is het voor mij belangrijk om op de hoogte te zijn van de afspraken in testament, levenstestament en huwelijksvermogensrecht. Ook hierin kan ik veel betekenen voor onze klanten. Estate Planning raakt alle fases binnen het leven. Bij het samenwonen/trouwen tot aan het overlijden. Het geeft rust als zaken goed zijn vastgelegd.”

Financiële Planning

“Financiële Planning gaat over het realiseren van dromen, doelen en wensen. Het inzichtelijk maken van je huidige financiële situatie is daarbij essentieel. Eerder stoppen met werken, overdracht van de onderneming, een deel van je vermogen overdragen naar de volgende generatie, of de kinderen ondersteunen bij de aankoop van een woning? Samen bekijken we wat haalbaar is en wat er financieel moet gebeuren om je wensen in vervulling te kunnen laten gaan. Financiële Planning is een belangrijk onderdeel van Estate Planning; om stappen te kunnen zetten in het bevoordelen van de volgende generatie, moet eerst de financiële situatie in beeld worden gebracht.”

Persoonlijk

Wat ik mooi vind aan mijn vak is dat het de persoonlijke situatie van onze klanten raakt. Natuurlijk zijn de omstandigheden rondom een overlijden vaak droevig, maar het voelt goed om op dat moment iets voor nabestaanden te kunnen betekenen. Het is vaak dankbaar werk.”

Werk en privé in balans

Aafje is 24 uur in de week werkzaam bij RSW. “Ik heb ontzettend veel zin om deze nieuwe functie vorm te geven. Ondanks dat ik nog maar kort in dienst ben, merk ik dat RSW veel waarde hecht aan een goede werk-privé balans. Het heeft bijvoorbeeld niet ter discussie gestaan dat ik ‘maar’ drie dagen ga werken.” Frans: “Parttime werken is onderdeel van de maatschappij geworden, ook in hogere posities. Wij gaan mee in deze flow. Als werkgever staan we tevens lijnrecht tegenover de overwerk-cultuur. Zitten we tot over onze oren in het werk? Dan nemen we liever een extra medewerker aan. Als werknemers goed uitgerust en tevreden zijn, ben ik ervan overtuigd dat dit een positieve uitwerking heeft op hun prestaties.”

Kennismaken met Aafje?

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek met Aafje? Plan een kennismakingsafspraak via aafje.van.de.waterbeemd@rsw.nl of bel RSW: 0492-550775