NIEUWS! Chantal Goossens-Aarts treedt toe als partner bij RSW Accountants + Adviseurs

04 februari 2019

RSW Accountants + Adviseurs is het nieuwe jaar fris begonnen en benoemde per 1 januari 2019 een nieuwe partner: de 33-jarige Chantal Goossens-Aarts. ‘Een aanwinst voor het bedrijf’, noemen haar collega’s de vrouw die al sinds 2012 haar ‘mannetje’ staat bij RSW.

Chantal heeft ruime ervaring in de accountancy, onder andere opgedaan bij één van de Big Four kantoren in Nederland. Sinds 2012 werkt ze als controleleider bij RSW en daarnaast is ze moeder van twee jonge kinderen. Hoe combineert ze haar flitsende carrière met haar gezin? Wat betekent Chantals toetreden als partner voor het bedrijf, en hoe houdt ze zichzelf staande in deze mannenwereld? Daar komen we alleen achter door het haar zelf te vragen!

Chantal, voor de mensen die je nog niet kennen. Kun je kort iets over jezelf vertellen?
Chantal: Jazeker. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Asten, waar ik ook ben opgegroeid. Samen met mijn man Rudi woon ik in Helmond. We hebben twee kinderen: Stef (3) en Emmi (1). Al op de middelbare school wist ik dat ik later accountant wilde worden. Na de havo volgde ik de opleiding Accountancy in Eindhoven. Met mijn diploma op zak ben ik gaan werken bij een van de Big Four kantoren en heb ik de deeltijdstudie tot Register Accountant gevolgd. In 2012 heb ik ervoor gekozen om bij RSW aan de slag te gaan omdat dit bedrijf alle disciplines in huis heeft van een groot kantoor, maar gekenmerkt wordt door een informele no nonsense cultuur. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik ernaar uitkeek om ooit partner te worden binnen het bedrijf.

Waar komt deze ambitie vandaan?
Ik denk door mijn passie voor dit vak en het feit dat ik altijd het beste uit mezelf wil halen. Daarnaast zit het ondernemerschap in mijn bloed. Mijn vader is ook ondernemer geweest. Het harde werken en altijd klaarstaan voor het bedrijf is mij met de paplepel ingegoten. Vanaf het eerste moment bood RSW mij veel mogelijkheden om mijn ambities te verwezenlijken, met name door medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling en daarin passende steun te bieden. Daarnaast krijg ik hier de flexibiliteit om het ouderschap te combineren met mijn baan.

Twee jonge kinderen, een drukke baan, grote ambities én een sociaal leven. Hoe houd jij alle ballen in de lucht?
Het is druk, zeer zeker, maar ik laat mezelf niet snel gek maken, dat zit niet in mijn aard. Door middel van een flexibele planning combineer ik mijn carrière met mijn gezin. Bij RSW heerst de gedachte: als het privé goed met je gaat, dan heeft dat een positieve weerslag op het werk. Daar ben ik het helemaal mee eens. Vrijdag is mijn parttime-dag en ben ik thuis. Toch weet ik op zo’n dag wat er speelt op kantoor: terwijl de kinderen hun middagdutje doen, check ik mijn mailbox en werk ik zaken bij, zonder dat dit als een verplichting voelt. Op deze manier kan ik er zijn voor mijn gezin en toch mijn ambities waarmaken; iets wat niet vanzelfsprekend is in deze wereld. Ik vind het heel prettig dat RSW deze mogelijkheid wél biedt.

Heb je jezelf moeten bewijzen in deze mannenwereld?
Nee totaal niet. Ik heb me hier vanaf het begin op mijn gemak gevoeld. Als je bij RSW je vak goed uitoefent word je volledig geaccepteerd en dan maakt het niet uit of je man of vrouw bent. Ik hoop dat ik andere vrouwen uit de accountancywereld kan inspireren om ook hun ambities na te jagen. Ik ben het levende bewijs dat het mogelijk is om als jonge vrouw bij een middelgroot kantoor partner te worden en met als bedoeling binnen twee jaar vennoot.

Frans Razenberg en Antoine van Bragt; jullie zijn Chantals collega’s. Hoe kijken jullie aan tegen haar toetreden als partner?
Antoine:
Chantal is een aanwinst als partner voor ons bedrijf. Ze is niet te beroerd om zaken mee op te pakken en ook de verantwoordelijkheid daarvoor te voelen. Frans: Veel kleine en middelgrote kantoren worden tegenwoordig opgeslokt door de grote jongens. Door de benoeming van Chantal als partner, met de doorgroei tot vennoot binnen twee jaar, waarborgen we de continuïteit van ons bedrijf en kunnen we nog meer focus leggen op groei. Niet alleen brengt Chantal verjonging in de club, maar ook vernieuwende inzichten. Ze weet zich bij RSW al een aantal jaar prima staande te houden en is erg goed in haar vak.

Wat gaan klanten ervan merken dat je partner bent geworden; verandert er iets voor hen?
Chantal:
Zij zullen hier weinig van merken. Ik blijf gewoon de klanten bedienen en mijn werk uitoefenen zoals ik dat hiervoor deed, alleen worden mijn verantwoordelijkheden groter. Mijn rol van controleleider zal steeds meer verschuiven richting relatiebeheerder en uiteindelijk zal ik ook de controleverklaringen zelf tekenen.

Hoe zie jij de toekomst?
Een van mijn doelen is het verder uitbouwen van de controlepraktijk. Waar er voor veel kleinere kantoren op dit moment nogal wat uitdagingen liggen, zie ik voor RSW kansen. Hier wil ik op inspelen. Daarbij moeten we nog meer continuïteit in onze eigen organisatie bouwen, door onder andere aantrekkelijk te blijven voor nieuwe aanwas. Ik wil mijn gezinsleven, het ondernemerschap en het vak waarvoor ik geleerd heb zo goed mogelijk met elkaar blijven combineren.

Op dit moment heb ik vooral veel zin in mijn nieuwe functie en de taken die hierbij komen kijken. Wil je meer van me weten, of gewoon een kop thee (of koffie 😉 ) komen drinken? Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Tot ziens bij RSW!