Team Asten is verhuisd naar Witvrouwenbergweg 15A, 5711 CN Someren.

Ga voor de Feel good Monday in plaats van Blue Monday!

18 januari 2021

Vandaag wordt de meest deprimerendste dag van het jaar genoemd. De meeste mensen voelen zich treurig omdat hun goede voornemens nu al lijken te mislukken en het uitzicht op hun vakantie nog ver weg lijkt. Vooral nu in tijd van het coronavirus. De winterse lockdown gaat nog langer duren en dit zal zijn weerslag hebben op uw werknemers. En of u Blue Monday onzin vindt of juist niet, het is tijdens de donkere dagen nog belangrijker om uw werknemers in de gaten te houden. Voorkom een Corona burn-out!

Maandag vinden vele sowieso al de minst fijne dag van de week. Het kan nog deprimerender worden wanneer er blauwe enveloppen van de belastingdienst bij u als ondernemer op de mat vallen. Gelukkig hoeft dit niet voor vervelende verrassingen te zorgen. Hoe? Houd goed zicht op uw financiën door het  aanvragen van voorlopige aanslagen.

U verspreidt de belastingdruk door een voorlopige aanslag aan te vragen. Betaal deze in termijnen of krijg een betalingskorting als u dit bedrag in een keer betaalt. U ontvangt geen betalingskorting bij een definitieve aanslag omdat deze in één keer voldaan dient te worden. Denk hier dus goed over na.

U kunt grote bedragen aan belastingrente vermijden met een nauwkeurige voorlopige aanslag. De Belastingdienst berekent forse belastingrente als er achteraf veel belasting bijbetaald dient te worden. Bijvoorbeeld door hogere winsten. Voor de inkomstenbelasting bedraagt de belastingrente 4%, voor de vennootschapsbelasting is deze in 2021 verlaagd van 8% tot 4% vanwege corona.

Krijgt u automatisch een voorlopige aanslag van de Belastingdienst opgelegd? Dan is het goed om deze naast uw laatste verwachtingen te leggen. Indien de voorlopige aanslag niet klopt kun u deze namelijk nog laten wijzigen.

Lichtpuntjes tijdens Corona? Het kan!

Draag bij aan het werkgeluk van uw medewerkers door thuiswerkpakketten, sportieve challenges, mindfulness-momenten of creëer buddy’s die elkaar laten uitrazen. Hieronder delen we nog een paar thuiswerk tips om blij van te worden!

Thuiswerk tips:
1. Na uw ontbijt trekt u uw jas aan en wandelt u een blokje om ‘naar uw werk’. Doe dit aan het einde van de werkdag ook.
2. Maak virtueel samenwerken makkelijker door teamdoelen te formuleren en creëer een wekelijk online vragenuurtje om op een veilige manier te discussiëren.
3. Verlaag de drempel om hulp te vragen. Deel de ‘best practices’ van virtuele ondersteuning in een nieuwsbrief of op intranet. Zo stimuleert u online samenwerken.
4. Bied uw medewerkers de mogelijkheid voor sociale interactie buiten werktaken om, zodat ze zich verbonden blijven voelen.
5. Communiceer als leidinggevende regelmatig uw waarden en visie, sta open voor de ervaringen van teamleden en straal het vertrouwen uit dat doelen kunnen worden gehaald.

Wilt u ook grip krijgen op de financiën en niet voor verrassingen komen te staan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken. RSW Accountants + Adviseurs is u graag van dienst bij de jaarlijkse controle, het aanvragen of wijzigen van de voorlopige aanslag plus het inzichtelijk maken en optimaliseren van uw fiscale verplichtingen.

Neem contact met ons op

Hieronder vindt u artikels over vragen die wij vaak voorbij zien komen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen, we helpen u graag vooruit!

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.