CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

RSW zit permanent in de actie modus

13 mei 2020

Anderhalve meter, we moeten er aan gaan wennen ook op kantoor. Social distancing blijft voorlopig de enige manier om het coronavirus te beteugelen. Naast deze nieuwe maatregelen veroorzaakt de corona-epidemie ook grote drukte bij onze accountants.

Het is snel schakelen in deze tijd. De videocalls in Zoom, chats in Microsoft Teams en de vele telefoontjes, het begint langzaam te wennen. We leren elke dag weer nieuwe maatregelen en staan ook elke dag weer voor nieuwe uitdagingen. De behoefte aan informatie rondom corona is enorm. We krijgen veel vragen over het voortbestaan van bedrijven en de steunmaatregelen van de overheid. Juist het aanvragen en regelen van deze mogelijkheden voor ondernemers om hun bedrijf te redden, geeft veel drukte bij onze accountants.

De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op de economie. Verscheidende sectoren krijgen harde klappen. Hotels, restaurants & cafés openen hun deuren (hopelijk) weer per 1 juni terwijl  sportscholen en sauna’s pas per 1 september weer mogen beginnen. Door het hele land zien bedrijven en ondernemers opdrachten wegvallen. Investeringen worden uitgesteld, consumenten houden de hand op de knip. Het is een intense periode waarvan het einde nog lang niet in zicht is. RSW begrijpt dat u met veel vragen blijft zitten, we proberen dan ook zo actueel mogelijk te blijven.

Actueel zijn wil niet zeggen dat we bij RSW altijd een antwoord op een vraag kunnen geven. Dat vertellen we er ook bij. Sommige invullingen van regelingen zijn nog onduidelijk, uw vraag wordt dan geparkeerd tot er helderheid is. Voor meer duidelijkheid en werkbare regels trekken we dan aan de bel bij ministeries. Zo is de procedure rond uitstel van belastingbetaling en melding betalingsonmacht versoepeld. We zitten permanent in een actiemodus om onze klanten te voorzien van onze persoonlijke dienstverlening.

We merken dat ondernemers elkaar helpen en informeren. Dit is niet alleen laagdrempelig maar ook waardevol. Help elkaar waar het kan en anders staan we voor u klaar. Heeft u vragen? Wilt u sparren, advies of hulp bij het aanvragen en toepassen van bepaalde maatregelen? Onze accountants staan voor u klaar met praktisch advies en ondersteuning om de impact van het coronavirus op uw onderneming te beheersen. Wij komen graag met u in contact! Samen sterker.

Meer weten?

Wat betekent de uitbraak van het coronavirus voor uw bedrijf? In ons uitgebreide corona dossier hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet. Indien u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd terecht bij uw contactpersoon.