Op 3 december is ons team uit Asten verhuisd naar Someren, Witvrouwenbergweg 15A, 5711 CN Someren.

Let op: TVL Q1 deadline 18 mei 17.00 uur

12 mei 2021

De deadline voor de aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar staat op 18 mei 2021 om 17.00 uur.

Heeft u als ondernemer vanwege de coronacrisis minstens 30% omzetverlies (Q1 2021 versus Q1 2019), dan komt u in aanmerking voor de TVL. De TVL moet u voor ieder kwartaal apart digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl).

Voorwaarden

De TVL vergoedt 85% van de kosten van vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Dit percentage stijgt naar 100% voor de kosten van het tweede kwartaal. Afhankelijk van uw branche kunnen er aanvullende voorwaarden gelden (denk bijvoorbeeld aan woonadres=bedrijfsadres). De regeling is verder op diverse onderdelen flink verruimd, waardoor meer ondernemingen ervoor in aanmerking komen en er ook hogere bedragen worden toegekend. Wij verwijzen hiervoor naar de website van RVO https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/q1-2021.

eHerkening

Vanaf 12 april 2021 is het verplicht de TVL met eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Dit geldt voor TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021. Het niveau voor het aanvragen is verhoogd om de aanvraagprocres veiliger te maken. Voor aanvragers met DigiD verandert er niets.

TVL Q2

U kunt TVL Q2 2021 naar verwachting in de tweede helft van mei aanvragen. Houdt u deze datum goed in de gaten, zodat u deze tegemoetkoming niet misloopt!

Tip
Wilt u niet het risico lopen de aanvraag voor het tweede kwartaal te vergeten, dan kunt u via de site van de RVO een reminder aanvragen. U krijgt dan via de mail bericht per wanneer u zich voor de tegemoetkoming kunt aanmelden.

Ondersteuning

Wij willen u graag goed informeren. Mocht u daarom nog vragen hebben of wilt u graag ondersteund worden bij de aanvraag, neem dan hiervoor contact op met uw relatiebeheerder van ons kantoor.

Check dagelijks ons coronadossier!

Wij houden u graag goed op de hoogte. In ons uitgebreide coronadossier hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet. We helpen u graag vooruit!