Is het voordelig een auto van de zaak te rijden?

Het is niet eenvoudig om te beoordelen wat voordeliger is: een auto in privé rijden of toch op de zaak.

De beoordeling is afhankelijk van verschillende factoren, denk hierbij aan de hoogte van de afschrijvingen, de onderhoudskosten, de verzekeringskosten, de motorrijtuigenbelasting, eventuele financieringskosten, de CO2-uitstoot van de auto, het aantal in een jaar te rijden privé- en zakelijke kilometers en de btw-gevolgen. Daarnaast dient er ook rekening te worden gehouden met de belastingtarieven en de inkomensafhankelijke heffingskortingen. Op voorhand is bovenstaande informatie niet altijd beschikbaar, vandaar dat er vaak wordt gewerkt met schattingen. RSW kan u advies op maat geven over wat voor u het voordeligst is en wat de gevolgen voor u zijn.

Doet u internationaal zaken?

Wij zijn aangesloten bij INPACT, een internationale vereniging van onafhankelijke accountantskantoren. Door ons uitgebreide internationale netwerk kunnen we u goed van dienst kunnen zijn op dit gebied. Benieuwd naar onze internationale aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op
logo-inpact

Neem contact met ons op

Hieronder vindt u artikels over vragen die wij vaak voorbij zien komen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen, we helpen u graag vooruit!

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.