Bouwen aan je toekomst bij RSW: werkstudent Rick Emonds

16 november 2020

Bij RSW bouwen doorlopend studenten hard aan hun toekomst. Denk aan parttime werkstudenten en fulltime stagiaires. Ook bieden we afstudeerders volop mogelijkheden voor het uitvoeren van uiteenlopende onderzoeken. Zij leren, wij leren! Lees hier hoe werkstudent en junior Fiscaal Adviseur Rick Emonds dat ervaart.

Rick: “Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding Fiscaal Recht en Economie aan Fontys Hogescholen. Naast mijn studie werk ik 16 uur per week bij RSW Accountants + Adviseurs. Als junior fiscaal medewerker verwerk ik aangiften van bedrijven en particulieren. Ik leg een dossier aan dat vervolgens wordt voorgelegd aan de adviespraktijk, die de klanten adviseert over de aangiften. Daarnaast doe ik allerhande uitzoekwerk.

Met 16 uur per week doe ik substantiële werkervaring op. Soms is het een beetje puzzelen. In verband met corona vindt mijn opleiding (met dit semester ‘Internationaal’ als thema) voor het grootste deel online plaats, en kan ik mijn projecten vrij plannen. Ik ben wat betreft mijn studie nu behoorlijk flexibel, maar ook RSW is erg flexibel in hoe en wanneer ik mijn uren maak. Het is op deze manier prima te combineren!”

Rick is in februari 2020 gestart bij RSW. Zijn halfjaarcontract is inmiddels verlengd omdat de samenwerking aan beide kanten goed beviel. Rick: “Ik heb onlangs zelfs afspraken gemaakt over mijn afstudeeropdracht bij RSW volgend jaar. Daar ben ik echt heel blij mee; omdat ik de organisatie inmiddels goed ken, kan ik hierdoor sneller de diepte in met mijn afstuderen.”

Groot voordeel van zijn baan als werkstudent is niet alleen het opsieren van zijn cv. “Natuurlijk is het mooi dat ik straks als ik afstudeer al ruim een jaar werkervaring in the pocket heb. Daarnaast helpt het ook echt om meer uit mijn studie te halen. Theoretische voorbeelden van school, herken ik heel snel vanuit de praktijk. Zo ben ik op papier al veel bezig geweest met vermogensvergelijkingen, maar nu ik het in de praktijk daadwerkelijk voor me zie, begint het pas echt te leven. Ik begrijp dingen nu veel beter en kan veel beter verbanden leggen,” legt Rick uit.

En Rick ziet nog een ander voordeel: “Ik loop voor op veel medestudenten die nog niet in de praktijk aan de slag zijn. Zij vinden het bijvoorbeeld best spannend om bedrijven te contacteren voor een afstudeerstage. Ik voel me daar al veel gemakkelijker bij, omdat ik al eerder over die drempel ben gestapt. Daar heb ik veel profijt van.”

Teamleider Frank van de Ven licht toe: “Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid werken we bij RSW met studenten. “RSW biedt hen een kans om kennis te maken met het vak en relevante ervaring op te doen. Maar het voegt voor ons ook echt iets toe: studenten brengen frisse inzichten mee en stellen goede vragen. En het is natuurlijk heel fijn als studenten na afronding van hun studie bij RSW blijven werken!”

Neem contact met ons op

Hieronder vindt u artikels over vragen die wij vaak voorbij zien komen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen, we helpen u graag vooruit!

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.