Accountantsproducten voor aanvraag TVL nu beschikbaar

20 juli 2021

Het loket voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021 is op 25 juni 2021 geopend en sluit op 20 augustus 2021 om 17:00 uur. Bij aanvragen van € 125.000 of hoger moeten ondernemers een accountantsproduct (rapport van feitelijke bevindingen) meesturen. Dit geldt voor TVL Q1 2021 (alleen de grote ondernemingen) en TVL Q2 2021. Het accountantsproduct voor de aanvraag is op 13 juli 2021 goedgekeurd en nu beschikbaar.

Drie goedgekeurde producten

De NBA Werkgroep COPRO heeft drie producten voor de aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) goedgekeurd. Dit zijn:

A: Accountantsproduct voor de overeengekomen specifieke werkzaamheden mkb-ondernemingen TVL Q2 2021

B: Accountantsproduct voor de overeengekomen specifieke werkzaamheden grote ondernemingen TVL Q1 2021

C: Accountantsproduct voor de overeengekomen specifieke werkzaamheden grote ondernemingen TVL Q2 2021

Product voor vaststelling nog niet goedgekeurd

Mkb’ers en grote ondernemingen hebben voor de vaststelling van Q1 en Q2 ook accountantsproducten nodig. Deze zijn nog niet goedgekeurd.

Wat levert een ondernemer per periode aan?
AANVRAAG BOVEN € 125.000
TVL Q1 2021 TVL Q2 2021
Mkb-onderneming
Aanvraag Niet nodig om aan te leveren A
Vaststelling Product volgt later Product volgt later
Grote onderneming
Aanvraag B C
Vaststelling Product volgt later Product volgt later

Wacht op verzoek om aanvullende informatie

Vanaf 14 juli kunt u door RSW Accountants + Adviseurs het accountantsproduct laten invullen. De RVO stuurt ondernemers een verzoek om aanvullende informatie. Na dit verzoek kan de ondernemer het accountantsproduct bij de aanvraag uploaden in het online dossier.

De RVO vraagt alle ondernemers hierop te wachten. Als de aanvraag al is gedaan, is het helaas niet meer mogelijk het accountantsproduct zelf toe te voegen. Dat kan alleen na een verzoek van de RVO. En zonder accountantsproduct mag de RVO een aanvraag niet in behandeling nemen.

Wij willen u graag goed informeren. Mocht u daarom nog vragen hebben over de accountantsproducten, neem dan gerust contact met ons op

Neem contact met ons op

Hieronder vindt u artikels over vragen die wij vaak voorbij zien komen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen, we helpen u graag vooruit!

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.