Stichting LAT ontvangt gift € 3.000 van RSW

Geplaatst op: 07-02-2012 (archief)

HELMOND 13 december 2011 – Stichting LAT heeft tijdens een feestelijke overhandigingsceremonie € 3.000 ontvangen uit handen van RSW Accountants, Belastingadviseurs en Consultants. Dit Helmondse initiatief is opgezet door ouders en creëert woonruimte voor (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis vanaf een normale begaafdheid die met begeleiding zelfstandig kunnen wonen. De donatie bestaat uit giften van relaties die werden verzameld tijdens de opening van het nieuwe pand van RSW in Helmond op 6 oktober jongstleden. De donatie is ruimhartig aangevuld door RSW vanuit het programma ‘RSW Samen’, waarin zij projecten in de (lokale) samenleving steunt op het gebied van sport, gezondheid, cultuur en jeugd. “Met deze gift aan Stichting LAT geven wij jongeren net dat beetje steun, zodat ook zij hun plek kunnen vinden in de maatschappij”, aldus Antoine van Bragt, lid van het Dagelijks Bestuur van RSW.


Stichting LAT
Stichting LAT geeft jongeren, die anders tussen wal en schip vallen, een kans om een eigen leven op te bouwen in de maatschappij. In januari 2010 is het eerste woonproject aan de Margrietlaan/Bernadettestraat in Helmond in gebruik genomen. Stichting LAT gaat de bijdrage van RSW besteden aan het tweede woonproject dat een onderdeel is van het in aanbouw zijnde appartementencomplex 'Reynaerde' aan de Burgemeester van Houtlaan. Uit ruim 40 potentiële kandidaten zijn 11 kandidaten geselecteerd die hier eind 2012 zelfstandig met begeleiding gaan wonen. Het woonproject bestaat uit 12 appartementen waarvan één appartement de bestemming krijgt van gezamenlijk appartement (inloopfunctie). De donatie van €3.000 zal worden ingezet voor het inrichten van het gemeenschappelijk appartement.

Stichting LAT was blij verrast door de keuze van RSW: “Het is voor onze stichting van groot belang dat er bedrijven zijn die ons ondersteunen. Onze stichting bestaat alleen uit vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en fondsen. RSW geeft hierbij voor ons  duidelijk haar maatschappelijke betrokkenheid aan. Wij hopen dat dit een goed voorbeeld mag zijn voor anderen. Zo zijn wij in staat ook in de toekomst onze doelen verder te verwezenlijken. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor haar bijdrage en zullen hiervoor een zeer verantwoorde invulling en besteding aan geven.”

RSW
RSW Accountants, Belastingadviseurs en Consultants is úw dienstverlener op het gebied van accountancy, fiscaliteit, salarisadministratie, personeel & organisatie en administratieve dienstverlening. RSW is graag betrokken bij haar klanten, werkt oplossingsgericht en levert deskundige, eerlijke en complete dienstverlening voor haar klanten uit voornamelijk het bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal. www.rsw.nl


NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie, foto’s en interviews kunt u contact opnemen met
Harold van der Horst, info@stichtingLAT.nl, 06 10406701 of kijken op www.stichtinglat.nl