RSW STEUNT DUCHENNE HEROES

De medewerkers van RSW staan midden in de maatschappij en gaan graag een uitdaging aan. De ‘Duchenne Heroes’ staat bekend als een van de zwaarste Mountainbike-sponsortochten. In zeven dagen wordt meer dan 700 km afgelegd en worden een kleine 10.000 hoogtemeters overwonnen. Toen de vraag kwam om deel te nemen aan de Duchenne Heroes Mountainbiketocht van 12 t/m 18 september 2010 aarzelde Gert Manders en Lambert van den Reek (RSW Helmond) geen moment. Naast de sportieve uitdaging van de zware mountainbike sponsortocht (700 km in 7 etappes door 4 landen met de nodige hoogteverschillen) hebben zij met teamgenoot John Sesink (Rijko BV) het op zich genomen om geld in te zamelen voor de Stichting Duchenne.

Daarom doen wij het
Lambert en Gert: “Het zien van de Duchennepatiënten bij de finish maakte het voor ons nogmaals duidelijk waarvoor wij hebben afgezien. Dat gaf ons een bijzonder goed gevoel. Moe maar zeer voldaan zijn wij huiswaarts gegaan, in de wetenschap dat we een formidabele prestatie hebben geleverd én tegelijkertijd een goed doel hebben gesteund. RSW, medewerkers en overige sponsoren bedankt voor de ondersteuning, het was prachtig.” Gert en Lambert hebben zo met succes hun spieren ingezet voor de jonge mensen die dat niet meer kunnen. In totaal is er tijdens deze editie van Duchenne Heroes meer dan € 1.265.000 aan sponsorgelden opgehaald. Het geld wordt besteed aan onderzoek naar de ziekte en hoe deze te voorkomen of te vertragen.

Ziekte van Duchenne
De ziekte van Duchenne is een ernstige erfelijke ziekte waarbij de spieren langzaam worden afgebroken. Duchenne komt vrijwel alleen bij jongens voor en legt een zware druk op de patiëntjes zelf en hun directe omgeving. De eerste symptomen verschijnen bij jonge kinderen met als gevolg dat een normale peuter in snel tempo verandert in een vrijwel hulpeloos kind in een rolstoel. De één na de andere spierfunctie valt weg en de meeste patiëntjes kunnen na verloop van tijd niet meer lopen. Door de steeds verdergaande afbraak van alle spierweefsel ontstaan overal in het lichaam grote problemen. Uiteindelijk sterven de Duchenne-patiënten vaak voor hun dertigste. Meer informatie staat op www.duchenne.nl, de site van Duchenne Parent Project, de organisator van de Duchenne Heroes.