RSW SPONSORT SV BRANDEVOORT IN HET POSITIEF COACHEN

Vanaf de zomer van 2010 tot medio 2013 was RSW één van de grootste sponsors van SV Brandevoort, een jonge voetbalvereniging in de bekroonde nieuwbouwwijk Brandevoort in Helmond. RSW sponsorde hier Positief Coachen, een programma waardoor spelers, trainers en ouders geprikkeld worden om zelf na te denken en zich optimaal te ontwikkelen tijdens het sporten. Al sinds de oprichting gaat SV Brandevoort niet alleen voor resultaat, maar staat ontwikkeling en sportief plezier centraal. Daarom besloot het bestuur bij de start van het tweede seizoen om de daad bij woord te voegen en RSW te vragen om een bijdrage te leveren aan dit voetbal coachingprogramma van Vlemmings & Van Zwam. Met deze vernieuwende aanpak – SV Brandevoort is één van de eerste amateurclubs van Nederland die dit zo opzet – en optimale begeleiding wil het ambitieuze SV Brandevoort een nadrukkelijke bijdrage leveren aan een beter sportklimaat binnen Helmond.

Positief Coachen
De eerste aftrap voor Positief Coachen werd gegeven op 8 september 2010 tijdens een informatieve avond voor voetballers, trainers en ouders. Een trotse Jan van den Heuvel (wethouder gemeente Helmond, Sport, Beroepsonderwijs, Cultuur en Middelen) opende de avond, waarna Leon Vlemmings, assistent trainer van Feyenoord en één van de oprichters van Vlemmings & Van Zwam, de leden van SV Brandevoort en overige belangstellenden op een prikkelende manier informeerde over de bewezen effectieve aanpak van Positief Coachen.

Laurens Steuten, vennoot van RSW, inwoner van Brandevoort en een betrokken voetbalouder gaf tijdens de avond namens RSW aan waarom zij Positief Coachen steunen: “Afgelopen zaterdag hoorde ik een ouder op het veld van SV Brandevoort roepen: 'Het is geen eitje!!!'” Ik moest eigenlijk meteen aan vroeger denken, aan die vervelende man die langs de lijn stond te schreeuwen. Gelukkig kunnen we met Positief Coachen iets anders bieden, aan de spelers en de ouders. Iets dat RSW ook elke dag uitdraagt aan haar klanten en medewerkers. Iedereen heeft zijn of haar eigen sterktes en ontwikkelpunten. Daar moeten we respect voor hebben.”

Najaar 2010 zijn de trainers van SV Brandevoort verder opgeleid in Positief Coachen en begin 2011 hebben de eerste jeugdtrainingen plaatsgevonden waarin de nieuwe methodiek werd toegepast. Zowel ouders, trainers als voetballers zijn erg enthousiast over dit initiatief. Het wordt echt gedragen binnen de vereniging. RSW is trots dat wij een programma als dit hebben kunnen steunen.