RSW schenkt € 6.467,50 aan Leergeld Helmond

In 2011 heeft RSW Stichting Leergeld in Helmond een cheque ter waarde van € 6.467,50 overhandigd. Dit aanzienlijke bedrag werd ingezameld naar aanleiding van het drukbezochte afscheid van vennoten Lambert van den Reek en Olav Notté, die na het uitbouwen van RSW van een welverdiend pensioen gaan genieten. Lambert en Olav steunen dit initiatief omdat Stichting Leergeld met deze bijdragen kinderen (van ouders die minder te besteden hebben) de mogelijkheid geeft om toch aan sport, muziek of scouting deel te nemen of mee te gaan op schoolkamp. Dit sluit goed aan bij de maatschappelijke betrokkenheid die RSW al sinds haar oprichting toont. Tijdens de feestelijke overhandiging werd de cheque in ontvangst genomen door Leen de Kramer (voorzitter) en Romy van Lierop (NK Batontwirling, begunstigde van Stichting Leergeld Helmond).

Lambert van den Reek en Olav Notté hebben het grootste deel van hun werkzame leven in de regio Helmond doorgebracht, en vinden het niet meer dan logisch dat zij bij hun afscheid een lokaal initiatief steunen: “Als oud-vennoten van RSW zijn wij sterk betrokken bij de regio, een betrokkenheid die overigens alle medewerkers van RSW delen. Door deze schenking aan Stichting Leergeld Helmond krijgen kinderen de kans om succesvol te worden. Dat is goed voor de maatschappij en dus voor ons.”

Leen de Kramer, voorzitter Stichting Leergeld Helmond, voegt toe: “In 2010 heeft Stichting Leergeld in Helmond 745 kinderen ondersteund met in totaal € 140.000. Meer dan de helft van deze giften komt uit particuliere middelen. Stichting Leergeld betaalt de bijdragen rechtstreeks aan de (sport)clubs zodat de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen. Wij zijn bijzonder gelukkig met de substantiële bijdrage van Lambert van den Reek en Olav Notté. Zij mogen zich met recht échte vrienden van Stichting Leergeld Helmond noemen. Deze gift ondersteunt maar liefst 35 kinderen, die een activiteit naar keuze gaan uitoefenen. Ook namens hen willen wij deze vrijgevige schenkers graag bedanken.”