Limburgs Mooiste

Limburgs mooiste staat bekend om de zware, maar toeristisch prachtige tochten over verkeersluwe wegen. Op de route kom je doorgaans niet meer dan één verkeerlicht tegen...
Op zaterdag 25 mei 2013 fietsten zo'n 20.000 fietsrecreanten een van de 11 verschillende routes. Voor de stichting Heppie fietsten de hartrijders de route van 175 kilometer over maar liefst 31 heuvels. Vijf klimmen zijn steiler dan 10% waarvan de Rohrberg in Duitsland en de Cauberg met hun 8 tot 15% de steilste zijn. Jean-Pierre van Duppen van RSW fietste mee.

Limburgs mooiste
In de jaren negentig gestart als toerversie van de Amstel Gold Race, heeft Limburgs Mooiste er voor gekozen een eigen klassieker met ieder jaar nieuwe routes aan te bieden. Vaak zitten daar onbekende beklimmingen en veel verrassende, autovrije wegen in. Veiligheid, beleving, sportiviteit en correct gedrag staan voorop. “De pittige tocht startte om 7 uur in de vroege ochtend met een temperatuur van slechts 3 graden,” vertelt Jean-Pierre van Duppen. “De zon brak rond een uur of 9 door en het kwik liep op tot een graad of 12 in de middag. Het bleef gelukkig de gehele dag droog. Na zeven uur en een kwartier zwoegen was de strijd gestreden en bij een lekker glaasje Gulpener Bier kregen de benen rust.”

Hartrijders en Heppie
De Hartrijders is een fietsgroep die zich ten doel stelt zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor de stichting Heppie. Deze stichting, bekend vanwege de ondersteuning van René en Natasja Froger, organiseert vakanties voor kansarme kinderen. Vorig jaar ondersteunde RSW de stichting Heppie ook al door rododendrons te planten op het terrein rondom Hotel Heppie in Mierlo. Met Limburgs Mooiste fietsten de Hartrijders het bedrag van maar liefst € 3.020 bij elkaar voor Hotel Heppie en Club Sam. Bijna het drievoudige van vorig jaar, bij hun eerste sponsortocht. Een mooi resultaat!