Bekijk video

De Hond Kan De Was Doen

RSW steunt de Stichting De Hond Kan De Was Doen, deze stichting steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commando in geval van nood en doet zelfs de was… 

Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

Er is ook een programma ontwikkelend voor kinderen met een beperking, de ‘Kindermaatjes’. Ook zij volgen  een teamtraining, waarbij de huishond niet alleen hun maatje wordt, maar ook hun potlood van de grond opraapt, de afstandsbediening brengt en de fles cola uit de koelkast haalt !

De teamtraining voor mens/kind en hulphond geniet nog niet de bekendheid die het verdient, en daarom is het van belang middels posters aandacht te vragen bij een zo groot mogelijk publiek. Enerzijds om mensen op de hoogte te brengen van de bijzondere taak van hulphonden en aan de andere kant om donateurs of sponsoren te bereiken. We zoeken daarom naar bedrijven in de regio die op de poster hun logo plaatsen zodat mensen met een handicap weer een zelfstandig leven krijgen, dankzij hun hulphond. 

De stichting werkt kosteloos, alleen met vrijwilligers, inclusief bestuur.

Wilt u meer over deze stichting weten? Kijk dan op http://dehondkandewasdoen.nl/